Nyheter vaccination covid-19

Vaccination mot covid-19

I Stockholms län erbjuds kostnadsfri vaccination mot covid-19 successivt till yngre åldersgrupper.

Du bokar själv tid hos någon av de vaccinationsmottagningar som finns runt om i länet via appen Alltid öppet eller genom att ringa telefonbokningstjänsten. 

Gör såhär:

  • Ladda ner appen Alltid öppet från Appstore, Google Play eller AppGallery.

  • Logga in i appen, godkänn användarvillkoren och registrera dig som användare.

  • Ungefär en vecka innan det är dags för dos 2 får du ett sms som påminner dig om att boka tid. Då loggar du in i appen.

  • Under rubriken "Personliga erbjudanden" ser du erbjudandet "Vaccination mot covid-19". Klicka på erbjudandet, svara på hälsodeklarationen och boka tid hos vaccinationsmottagning. Systemet ser till att du får rätt sorts vaccin.

Om du inte har möjlighet att boka digitalt kan du ringa telefonbokningen. Då behöver du själv hålla reda på när det är dags för dig att få din andra dos. Ring ungefär en vecka innan det är dags att få dos 2. Du behöver också veta vilket vaccin du fick i din första dos. 

Läs mer om dos 2 på 1177.se

Vårdcentralen ger vaccination till vissa grupper

Vi kan erbjuda vaccin till dig som är född 1951 eller tidigare om du har svårt att ta dig till en vaccinationsmottagning.

Gravida rekommenderas att vaccinera sig efter graviditetsvecka 12. Om du är gravid kan vi hjälpa dig att få vaccin före din åldersgrupp om du har en sjukdom eller tillstånd som gör att du har ökad risk att bli allvarligt sjuk i covid-19, om du är över 35 år eller har ett BMI över 30.

Om du saknar ett svenskt personnummer men vistas stadigvarande i Sverige i minst sex månader kan vi på vårdcentralen hjälpa dig med vaccination mot covid-19.

Frågor och svar
1177.se finns frågor och svar om vaccination mot covid-19.

Föregående
Föregående

Vi välkomnar Patrik Josefsson

Nästa
Nästa

Vi välkomnar Dr Jonatan Hausel